Înțelegând această lume, constatăm că există o inteligență ascunsă a naturii. Natura are o direcție și un scop de a susține viața. Datorită naturii și legilor naturii suntem în viață, și plantele și animalele sunt în viață. În aceeași secundă în care un individ se taie la deget, mecanismele naturale ale corpului încep procesul de vindecare. Este natura ceea care vindecă. Doctorii doar lucrează în acest cadru al naturii și cu structurile naturii. Natura are responsabilitatea pentru viața plantelor, a insectelor, și a întregului univers.

 

În acest mediu natural prietenos, există și durere, al cărui unic scop este să ne dea un mesaj asupra pericolului. Durerea ne atrage atenția asupra faptului că ne putem răni. Spre exemplu, fără durere am continua să ne taiem și să sângerăm, fără să știm măcar că ceea ce facem, este ceva greșit. Oriunde există liberul arbitru, acesta trebuie să fie balansat de mecanismul durerii. Altfel, aceste ființe cu un spirit liber se vor răni din cauza voinței proprii.

 

Dacă urmăm firul acestui raționament, înțelegem că nu vor exista receptori de durere în regnul plantelor. Nu este nici un beneficiu pentru ele să știe că se pot răni dacă nu au liberul arbitru să schimbe ceva. Natura este economică în acest sens. Avem durere dacă atingem un obiect ascuțit sau stăm într-o poziție greșită. Durerea în forma unui miros stricat (neplăcut) protejează oamenii și animalele de orice mâncare otravită. Există de asemenea și forme mai complexe ale durerii. Durerea de cap sau durererile de încheieturi au propriile lor mesaje. Durererile emoționale pot să ne atragă atenția la modul de viață pe care îl avem și la atitudinele noastre. Natura va găsi cu siguranță un mod de a ne proteja, și singurul mod prin care natura poate să ne dea un mesaj este prin durere.

 

Întregul departament al bolilor poate să însemne doar că natura ne dă un semnal. Dacă îl ignorăm, mesajul va deveni tot mai puternic și va începe să strige tot mai tare. În prezent, există necesitatea să ne punem întrebări vis-a-vis de stilul nostru de viață și atitudinele pe care le avem față de corp și simțuri.

 

La un nivel subtil, viața guvernată de ego înseamnă o poziție greșită și va invita durere. Dacă suntem suflete, natura vrea ca noi să fim în conștiința de suflet; dacă suntem musafiri aici, natura dorește ca noi să fim liberi de orice atașamente.

 

Dacă ignorăm acest bun simț, dacă creăm atașamente, și apoi ca să le rezolvam cream și mai multe atașamente și mai mult ego, mecanismul durerii va capăta tot mai multa forță. Sunt apoi dureri tot mai complexe ca și bolile, tulburările psihice și nenorocirile. Toate acestea sunt mesaje de la natura prietenoasă.

 

“Oamenii și națiunile vor face lucrul corecte numai atunci când au terminat toate celelalte opțiuni.” Avem opțiunea de a folosi bunul simț.

Posted in

Leave a Comment